Acceptatie, tolerantie & eigenwaarde

Aanmelden

Bij zorgorganisatie Actolei bieden we persoonsgerichte zorg, waarbij we nauw aansluiten op de individuele zorgbehoeften van onze bewoners.

Doorverwijzers

Aanmelden

Zorgorganisatie Actolei biedt 24-uurs begeleiding aan volwassen mannen met een licht verstandelijke beperking, in combinatie met ernstige gedragsproblematiek. Dit omvat: verblijf en passende dagbesteding.

Binnen de doelgroep zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar voor forensische zorg. Daarnaast bieden we vanaf de zomer 2024 extra plekken inclusief verzorging voor oudere bewoners.

Het aanmelden

Algemene informatie 

Behandeling

Wij werken nauw samen met verschillende externe partijen. Dit brede netwerk stelt ons in staat om snel en adequaat passende behandeling te vinden. Zorgorganisatie Actolei biedt zelf geen behandeling.

Plaatsingsprocedure

De complexiteit van individuele zorgvragen van onze bewoners vraagt om een zorgvuldige selectieprocedure. Daarom werken we met een ‘dug-out-principe’. Vóór plaatsing kijken we nauwgezet naar de individuele zorgvraag en de actuele mogelijkheden binnen de woongroepen van Actolei.

Langetermijnperspectief

Actolei blinkt uit in het bieden van langetermijnperspectief voor de genoemde doelgroepen. Zij mogen er zijn, en voelen zich thuis bij ons. Het kleinschalige karakter en de landelijke omgeving bevorderen de ontwikkeling tot een volledig geaccepteerd lid van deze ‘mini-maatschappij’.

Het dagbestedings- en vrijetijdsaanbod komt tegemoet aan de wensen en mogelijkheden van de bewoners. En er zijn verschillende woongroepen met elk hun eigen dynamiek.

Appartementen en kamers

Op ons landelijke erf staan verschillende gebouwen voor de woongroepen. Er is een
mix van hele appartementen en kamers met gedeelde faciliteiten.

Acceptatie, tolerantie & eigenwaarde

Het aanmelden

Voor aanmelding vragen we je onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen en deze samen met de gevraagde bijlagen te sturen naar plaatsingscommissie@actolei.nl. Om te beoordelen of wij 24/7 de begeleiding kunnen bieden die jij als eventuele nieuwe bewoner toekomt, vragen wij je het aanmeldformulier in te vullen en alle bijlagen mee te sturen. Zo kunnen wij een weloverwogen keuze maken. Indien de gegevens niet compleet zijn, zullen wij de aanmelding niet direct in behandeling nemen. 

Er zijn duidelijke uitsluitingscriteria:

 • Verslavingsproblematiek.
 • Ernstige psychiatrische aandoeningen zonder stabiele behandeling.
 • Jonger dan 25 jaar.
 • Geen verstandelijke beperking.
 • Niet bereid zijn tot samenwerking en het volgen van de huisregels. 

Wil je meer weten? Kijk bij de veel gestelde vragen of neem contact met ons op

FAQ

Veel gestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over het wonen bij Actolei. Om je te helpen, hebben we de meest gestelde vragen en hun antwoorden op een rijtje gezet.

Kan ik bij Actolei komen wonen?

 • Je wilt bij Actolei komen wonen en hebt behoefte aan een rustige en vertrouwde plek in een landelijke omgeving.
 • Je bent een man en je bent ouder dan 25 jaar.
 • Je hebt een licht verstandelijke beperking met complexe gedragsproblematiek. Je hebt hierdoor behoefte aan begeleiding bij de indeling van jouw dag en op de verschillende leefgebieden.
 • Je hebt geen actieve, intensieve behandeling op psychiatrische problematiek en je onthoudt je van verslavende middelen (abstinent).

Hoe werkt de aanmeldprocedure?

Als je bij ons wilt komen wonen of je ondersteunt iemand die bij ons wil komen wonen is dit een belangrijke stap. Wij willen jouw aanmelding dan ook zorgvuldig behandelen.

 1. Je meldt je aan met het aanmeldformulier op deze pagina en je stuurt ook direct alle gevraagde bijlages mee.
 2. De plaatsingscommissie bekijkt jouw aanmelding en beoordeelt of Actolei voor jou een passende plek heeft.
 3. Als wij denken dat we jou een passende plek kunnen bieden, nodigen we jou uit voor een kennismaking op locatie of komen wij naar jou toe voor een kennismaking. Als beide partijen nog steeds enthousiast zijn plaatsen we jou in de dug-out.
 4. Op het moment dat er een plek vrij komt binnen Actolei, kijkt de plaatsingscommissie of jij of één van de andere kandidaten vanuit de dug-out geplaatst kan worden.

Kan ik bij jullie eens kijken of een rondleiding krijgen?

Vanwege de privacy van onze bewoners verzorgen wij pas rondleidingen nadat we denken dat wij jou een passende plek kunnen bieden. Dan nodigen we je graag uit voor een rondleiding op de locatie waar jij eventueel zou kunnen gaan wonen. 

Hoe word ik begeleid?

Jouw begeleider ondersteunt naast jou nog een aantal bewoners gedurende de dag. Je mag erop vertrouwen dat de begeleiders samen met de gedragskundige het beste weten hoe ze een stabiele plek voor jou creëren en jou hierin volgen, ondersteunen en begeleiden. Waar nodig schakelt Actolei tijdig externe expertise in om jouw extra te ondersteunen.