Werken bij Actolei

Werk met voldoening en maak het verschil

Bij zorgorganisatie Actolei bieden we persoonsgerichte zorg, waarbij we nauw aansluiten op de individuele zorgbehoeften van onze bewoners.

Medewerkersperspectief

Vanuit het oog van de medewerker

Bij Actolei zetten we ons dagelijks in om een verschil te maken in het leven van onze bewoners. Alles wat ik doe, helpt om een stabiele en veilige thuisbasis te bieden. Ik bied met toewijding intensieve begeleiding en ondersteuning, en realiseer me hoe belangrijk onze rol is: wij staan dichtbij onze bewoners en zij rekenen op ons.

Ik neem de tijd om onze bewoners echt te leren kennen: hun levensverhaal, hun behoeften, en de oorsprong van hun gedrag. Deze kennis stelt mij en mijn team in staat om elke dag waardevol te maken voor onze bewoners. Het helpt ons om gerichte aandacht te geven, waakzaam te zijn en adequaat te handelen wanneer dat nodig is. Mijn collega’s en ik delen onze observaties en onderbuikgevoelens, zodat geen enkel signaal gemist wordt. We evalueren samen gebeurtenissen om te leren en te verbeteren.

Ik heb toegang tot alle benodigde informatie in goed bijgehouden dossiers, en samen met mijn collega’s zorgen we dat deze informatie actueel en relevant blijft. Als ik aan het werk ben, ben ik volledig op de hoogte van wat er speelt.

Zo maken wij het verschil

Als team hebben we de volgende afspraken gemaakt:

Op de werkvloer is professionaliteit belangrijk, maar werkplezier, enthousiasme en humor zijn minstens zo essentieel. Alleen om het verschil te maken hebben wij enkele afspraken met elkaar. 

  • Wij zijn zichtbaar en zoeken actief contact met elkaar.
  • We tonen oprechte interesse in elkaar.
  • We doen wat we zeggen en zijn transparant in onze communicatie.
  • We oordelen niet, stellen vragen, en zijn open, eerlijk en nieuwsgierig.
  • We nemen elkaar serieus en durven ons kwetsbaar op te stellen.
  • We respecteren en erkennen elkaars persoonlijke grenzen.