(+31) 074 – 267 36 31 info@actolei.nl

De Europese Unie heeft het project ‘Samen een Sterk Team!’ meegefinancierd.

Binnen de instelling werken wij met diverse modules:

Wonen&So

In onze module Wonen&So ligt het accent van begeleiden op wonen, sociale omgang en vrijetijdsbesteding.
In samenspraak met de gedragsdeskundigen worden individuele woonwensen afgewogen tegen de wenselijke groepssamenstelling en de actuele mogelijkheden.

Op Actolei wordt maximaal aandacht geschonken aan het bevorderen van individuele zelfredzaamheid. We bieden woonzorg mogelijkheden in groepen of zelfstandige appartementen op het terrein van onze voorziening. Daarnaast zijn er trajecten die uitstroommogelijkheden bieden voor individueel zelfstandig wonen.

Wonen&So bedient ook het domein van begeleidde vrijetijdsbesteding.

Er worden diverse activiteiten aangeboden in samenwerking met professionals voor muziekles, taalles, fysiogym, sport en spel.

 

Werken&so

Door u een ruim aanbod van activiteiten creëren wij kansen voor onze cliënten om te ontdekken waar hun interesses en kwaliteiten liggen. Door praktische scholing in omgang en gebruik van materialen, gereedschappen en machines, stimuleren onze werkmeesters op actieve wijze de ontwikkeling.

Actolei biedt naast bovenstaande modules ook modules aan die op zowel individueel als op groeps niveau gevolgd kunnen worden.  

Koken&So

Binnen een professionele keuken kan samen met de werkmeester maaltijden voor eigen gebruik worden bereid. Vaak en liefst met biologisch geteelde groenten van eigen kweek. De samenwerking met naastgelegen restaurants biedt een unieke gelegenheid om de fijne kneepjes van het vak onder de duim te krijgen. Daarnaast is er volop ruimte om te experimenteren met nieuwe gerechten, eigen creaties of lekkere bites!
Vakkundige kennis op gebied van de nodige hygiënemaatregelen en veiligheid worden bij opleiding zowel intern als extern aangeboden.

Dierenverzorging

Het verzorgen van onze dieren leert onze mensen om om te gaan met verantwoordelijkheid. Ook biedt de verzorging structuur. 
Een goede sfeer, veel plezier in de dagelijkse activiteiten en de ‘kick’ om te ontwikkelen zijn voor onze clienten de drijfveer.

 

 

Hout&So

In een eigen werkplaats vol kleine en grote houtbewerkingsmachines worden meubelen, landbouwelementen en ook houten kunstcreaties gemaakt. Onze teamleden leren werken met machines, maken hout verbindingen en zijn creatief bezig. 

 

Groen&So

Groen&So is tuinieren in prachtige tuinprojecten en bezig zijn met groenvoorzieningen in de bossen.
Één van de vaste activiteiten is het onderhouden van een sortimentstuin; een uniek project in samenwerking met de gemeente waarbij vakmensen uit de praktijk educatieve ondersteuning bieden. Het project biedt veel mogelijkheden voor individuele dag invulling of het samenwerken in een groep.

Houtkloverij

De houtkloverij biedt door het relatief eenvoudige proces en grove werkzaamheden een fysieke uitdaging aan voor de deelnemers. Tevens zorgt het voor een interactief samenspel tussen deelnemers en betrokkenen.

Onderhoud&So

Het onderhoud van onze terreinen, onze machines en onze voorzieningen ligt in handen van dit team. Teamleden krijgen te maken met werkgebieden als metaalbewerking, automotive, reinigingsmaterialen en terreinbeheer.
Werken aan je eigen leefomgeving zorgt voor binding en maakt van huis een thuis.

Crea&So

Voor de creatievelingen is er Crea&So. Hier worden schilderijen en andere kunstvoorwerpen gemaakt. Er zijn zowel individuele als groepsactiviteiten. De creaties worden jaarlijks verkocht op diverse themamarkten.

AANMELDEN?

Je kunt je aanmelden door gebruik te maken van het aanmeldformulier. Je vindt deze op de pagina Contact / Aanmelden . Om te beoordelen of wij 24/7 de begeleiding kunnen bieden die jij als eventuele nieuwe bewoner toekomt, vragen wij je dit formulier volledig in te vullen en alle bijlagen mee te sturen. Zo kunnen wij een weloverwogen een keuze maken. De plaatsingscommissie beoordeelt de aanmelding en zal jou informeren over het vervolg van de aanmelding