Acceptatie, tolerantie & eigenwaarde

Wonen

Bij zorgorganisatie Actolei bieden we persoonsgerichte zorg, waarbij we nauw aansluiten op de individuele zorgbehoeften van onze bewoners.

Iedereen zijn eigen unieke plek

Wonen bij Actolei

Bij Actolei hebben we verschillende woongroepen. Elke groep woont in een eigen huis. Je hebt hier ruimte om samen te zijn en samen te eten. En je hebt hier ook jouw eigen plek om jezelf terug te trekken. 

Het is belangrijk dat je je hier echt thuis voelt. Daarom kijken we met veel aandacht welke groep het beste bij jou past.

Wonen in Zenderen

Op ons terrein in Zenderen heb je een prachtig uitzicht op het Twentse landschap. Het terrein is groot, rustig en we zijn vaak buiten. Er staan vijf woonhuizen op het terrein.

Op je eigen woongroep is er altijd wel iets te doen of iemand om mee te praten. Overdag doe je activiteiten of werk op ons eigen terrein.

Begeleiding

Elke groep heeft een vast team. Dat is fijn, omdat je meestal dezelfde begeleiders ziet. Je hebt een eigen begeleider die jou goed kent. Jouw begeleider weet wat jij kunt en waar jij hulp bij nodig hebt. 

Afspraken

Iedereen heeft bij Actolei een eigen programma met activiteiten voor de dag. Dat helpt je om te wennen en het zorgt dat je je niet verveelt. In het programma staan ook de dingen die moeten gebeuren, zoals schoonmaken.

Ook zijn er regels afgesproken. Daarmee zorgen we dat iedereen zichzelf mag zijn, en hier fijn kan wonen. Een groot deel van onze afspraken staan in de algemene voorwaarden.

Vrije tijd

Misschien wil je gaan sporten, een film kijken, een spelletje doen, of iets anders. Met je begeleider bespreek je wat je in je vrije tijd wil doen.

Je kunt ook regelmatig meedoen met activiteiten en uitstapjes die we organiseren.

Dagbesteding

De dagbesteding is direct op het erf en heel veelzijdig. We doen creatieve dingen, maar het onderhouden van het erf en zorgen voor de dieren is net zo belangrijk. De dagbesteding geeft structuur aan de dag en samen doen we veel werk. Soms kun je zelfs een diploma halen! Er is altijd iets te doen, maar voor iedereen is dit anders. De een vindt het fijn om lekker buiten te werken of schoon te maken. De ander kan de drukte niet goed aan en heeft meer pauzes nodig.

Benieuwd naar de verhalen van onze bewoners? Bekijk het vanuit hun perspectief.

Onze vestigingen

Woonlocaties

Zorgorganisatie Actolei heeft stappen gezet om uit te breiden. Hiermee wordt rekening gehouden met een levensloopgericht zorgaanbod.

De Scholtenhof

Iets buiten het dorp Zenderen ligt het ruim opgezette boerenerf met mogelijkheid voor 38 bewoners, verdeeld over vijf gebouwen. Daarnaast is er dagbesteding op hetzelfde terrein.

Adres

Hertmerweg 38
7625 RH Zenderen

Villa Verde

Nieuw vanaf zomer 2024 is in Almelo de mogelijkheid te kunnen blijven wonen op de oude dag. Hier kunnen twaalf mannen wonen vanaf 54 jaar die verzorging en lichte verpleging nodig hebben.

Er is van alles te doen

De dagbesteding

Hieronder vind je een fotogalerij over het wonen bij Actolei. Deze foto's geven je een indruk van de verschillende activiteiten en de mooie omgeving met o.a. onze huisdieren.